Schaakcentrum Sterk Spel

Cursus voor clubschakers halfweg

De tiende cursus voor clubschakers in Eindhoven is al (bijna) half weg. Mensen die hun spelpeil willen verbeteren zijn aan de slag gegaan in een jaarlijkse schaakcursus in Eindhoven. De lesinhoud is uit eigen, beproefd, materiaal samengesteld. Elke cursist krijgt leer- en oefenstof in een uitgebreide reader mee naar huis. Voor mensen die meer willen, is aanvullend materiaal beschikbaar. Er wordt gedifferentieerd lesgegeven.

Cursisten van dit seizoen druk aan het werk

De doelgroep is globaal rating 1500 - 1900, maar de cursus staat open voor iedereen die het eens wil proberen. Voor de sterkeren wordt gezorgd voor voldoende uitdaging, voor de rest is de stof behapbaar. Naast de instructie is er voldoende ruimte om het net geleerde in de praktijk te brengen. Er is het nodige spelelement ingebouwd.

Ondanks de rode draad door het seizoen heen, staan de thema's op de verschillende cursusavonden op zichzelf. Een liefhebber die eens de sfeer wil proeven, mag vrijblijvend een cursusavond bijwonen. Graag even van te voren een mailtje naar hgrooten@xs4all.nl. De cursus vindt plaats in Wijkcentrum 't Bellefort (Iepenlaan 40, Eindhoven) en wordt nog op de volgende avonden gehouden: 18/1, 8/2, 22/3 en 12/4. De flyer met meer info treft u hier aan.Versnapering tijdens de cursusavond, soms met een glas bier, maar hier met een kop thee en een chocomel in de winter...

Speciale schaak- knutselproblemen

In de vorige jaargang liet cursist Maarten de Wit een paar speciale knutselwerken tonen. Ter gelegenheid van een jubileum voor zijn vereniging in Goirle is hij in zijn schuur flink aan de slag gegaan om een aantal zeer bijzondere puzzels te construeren. We tonen er twee hieronder.

  

Je kunt er meer over lezen in dit artikel dat op Schaaksite verscheen.

Wij organiseren regelmatig lezingen, ook geven we privé-lessen. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op (sterkspel@xs4all.nl).

Tactiekpuzzels

Wilt u tactiek oefenen? Dat kan met 100 combinaties uit Nederlandse toernooien. Veel plezier!

Puzzel van de week

Eindspelstudies

Eindspelstudies oplossen is leuk en leerzaam! U mag op zoek naar matbeelden.


Matstudies